CUM AR TREBUI SA FIE VIITORUL

Viitorul inseamna speranta intr-o lume in care pacea intre popoare este lucrul cel mai important. Gandul nostru trebuie sa se indrepte intotdeauna spre pace. Zilnic vad la televizor, despre razboaie si saracie, despre copii masacrati, despre sate bombardate, orase distruse.

Imi este teama ca omenirea nu a invatat nimic din istorie pana acum, oare de ce noua, copiilor, totul ni se pare atat de simplu, iar ei, cei mari complica totul ? eu cred ca oamenii, ar trebui sa faca totul pentru a oprii distrugerile si sa aduca pace.

Omul este o fiinta superioara care deseori greseste, poate ca ambitiile unor conducatori sunt prea mari si ca sa le realizeze folosesc forta si ucigand. Eu nu inteleg de ce trebuie poluate apele, de ce trebuie sa moara din pricina noastra animalele salbatice si ma supar cateodata foarte rau cand aflu ca in diferite locuri de pe pamant, sunt copii care mor de sete si de foame, sau isi pierd parintii in razboaie sau bombardamente. Am vazut ca exista oamenii care isi permit sa cumpere jucarii de mii de dolari iar altii nu au mancare.

Cred ca viitorul este al nostru al celor mici si vom incerca sa-l facem mai buni.

Text scris de un copil din Deva de 12 ani in 2001

Adaugă comentariu